Nuorisotyönohjaajan leiripäiväkirjasta

 

8.6
Tällä viikolla alkaa tyttöjen ja poikien päiväleirit 7-10 vuotiaille Hammasniemessä. Vähän jännittää muistetaanko kaikki tarpeellinen turvaväleistä, käsien pesusta yms. Samalla toivoen, että jokaisella olisi leirillä kivaa ja turvallista. Tulevatko kaikki ilmoittautuneet, ja entäs isoset, muistavatko tulla?

9.6
On hienoa seurata leiriläisen ja vanhemman keskustelua, että kyllä sinä selviät ja pärjäät, kun leiriläinen sanoo, että tulee ikävä ja jännittää kovasti.

12.6
Sama leiriläinen toteaa leiripäivien jälkeen: ” miksi tämä ei voinut kestää viikkoa, olisin halunnut olla yötäkin täällä.

Yhdelle leiriläiselle sanoin, että tulee mieleen ihan sinun äiti, kun olet niin samannäköinen kuin hän. Tytön ihmetys: Tunnetko sinä minun äidin? Vastaan: ”Tunnenhan minä, hänkin on ollut täällä Hammasniemessä leirillä. Tytön vastaus: ”Ootko sinä niin vanha, että äitikin on ollut sinun leirillä. En uskaltanut kertoa, että sinun mummokin on ollut minun leirillä. Olisin ollut varmaan 100 -vuotias tytön mielestä.

Kun on pitkään ollut samassa seurakunnassa töissä, näkee sukupolvien ketjun. Saman suvun lapsia ja nuoria on nyt leirillä kuin on ollut työputken alussa. Tulee kiitollinen mieli, että kait jossain on onnistuttu, kun tuodaan nykyisetkin lapset ja nuoret toimintaan mukaan.

23-25.6
Tänään alkoi ensimmäinen yö leiri koronan jälkeen 11-14 vuotiaille. Kova helle tulossa leiri päiviksi. Onneksi on järvi vieressä, niin leiriläiset pääsevät uimaan.

Päivällä terveystarkastaja kävi ottamassa sinilevänäytteen. Tulos: ehdoton uinti kielto. Mietintämyssyt päähän, mitä tehdään, että leiriläisten mielipaha ei kaada hyvää leirihenkeä. No, rantarosvoa voi pelata ilman järveäkin, saaviin vettä ja kisat käyntiin. Lipunryöstö on aina suosittu peli sehän kruunaa viimeisen päivän uinnin ja UlkoAfrikan tähti.

Raamishetkissä luettiin Raamatusta Paavalin matkoista. Mietittiin, mikä sai Paavalin menemään uudestaan ja uudestaan samoihin paikkoihin, vaikka hänet saatettiin laittaa vankilaan Jeesuksesta kertomisen takia. Koen, että samaJeesus oli kanssamme leirillä, hoiti ilmapiiriämme ja niin leiriläisiä, isosia ja koko henkilökuntaa.

”Hyvä on aamulla kertoa armostasi ja illalla uskollisuudestasi ” PS 92:3

Lea Alila
Nuorisotyönohjaaja