Apua ja tukea 

Huolien ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä. 

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat käytettävissäsi. Kun tarvitset kuuntelijaa, keskustelua tai apua ongelmiisi, ota rohkeasti yhteyttä. Diakoniatyöntekijöiltä voit saada apua myös taloudellisiin ongelmiin sekä neuvontaa ja tukea arjessa jaksamiseen. Nuoret voivat ottaa yhteyttä nuoristotyöntekijöihin. Perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä. Myös valtakunnallinen Kirkon keskusteluapu on tukenasi.


 

Kirkon perheneuvonta

 

 

Parisuhteen haasteisiin on tarjolla keskusteluapua Kalajoen rovastikunnan
perheasiain neuvottelukeskuksessa Ylivieskassa.
Ajanvaraus on auki maanantaista torstaihin
klo 12–13 puhelinnumerossa 08 425 990.

Jouluavustuksen hakeminen 

Jouluavustusta voivat hakea vähävaraiset ja taloudellista tukea tarvitsevat. Avustusta tulee hakea kirjallisesti. Hakuaika on 2.-24.11.2023.

Kirkkoherranvirastosta on saatavana valmiita lomakkeita, joilla avustusta haetaan. Pyydettäessä lomake lähetetään sähköpostilla. Myöhässä palautettuja tai vajaasti täytettyjä hakemuksia ei huomioida.

Hakemukset palautetaan kirkkoherranvirastoon (voi pudottaa viraston oven vieressä olevaan postiluukkuun) tai postitetaan osoitteeseen Haapaveden seurakunta / diakoniatyö, Tähtelänkuja 5, 86600 Haapavesi.

Avustuksen saajille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti tai puhelimitse. Avustukset jaetaan pääsääntöisesti viikoilla 49 ja 50.

Hakemukset käsitellään diakoniajohtokunnan määrittelemässä avustustyöryhmässä. Tiedot tallennetaan Haapaveden seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteriin. Tiedot ovat salassapidettäviä ja niiden käsittelyssä noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä. Rekisteriseloste on nähtävillä diakoniatoimistossa. Hakulomakepyynnöt sähköpostiosoitteeseen: hannele.ollila@evl.fi

Kirkon Keitto - tule aterialle

Haapaveden seurakunta järjestää kerran kuukaudessa yhteisöllisen aterian. Ateria on saanut nimekseen Kirkon Keitto. Aterian tavoitteena on muun muassa torjua yksinäisyyttä. Keitolle kutsutaan erityisesti heitä, jotka kokevat, että heillä on ateriaseuraa harvoin, jos koskaan. Ateria on tarkoitettu myös työssäkäyville. Kaikki ovat tervetulleita vauvasta vaariin!

Ateriapäivä on pääsääntöisesti torstai klo 11–12. Tähän aikaan ateria palvelee myös kerhoväkeä lapsista vanhuksiin. Keitto on tarjolla seurakuntasalissa.

Yhteisöllisen aterian taustalla on seurakuntalaisten toive kokoontua yhteen. 

Keitto on sananmukaisesti keitto lisukkeineen, mutta myös muuta. Ateria alkaa aina ruokarukouksella. Aterialla voi viipyä vain hetken. Ne, joilla on enemmän aikaa, voivat viipyä myös yhteisessä laulussa ja rukouksessa. Ruoasta peritään 2 euron maksu. Alle kouluikäiset lapset syövät ilmaiseksi.

Kuka voi tulla syömään? Juuri sinä voit tulla!

Kiinnostaisiko sinua auttaa Kirkon Keiton järjestämisessä?  Kysy lisää diakoniatyöntekijöiltä.

Seuraavat Kirkon Keitto -päivät : To 16.11.2023 klo 11

 

Käsi pitelee toisen kättä, auttaa toista