Hyvällä mielellä - hyvällä tuulella 

 

Näin korona-aikana minä kuten monet muutkin olemme joutuneet miettimään, että mistä saisi kaikkien negatiivisten asioiden tai tapahtumien jälkeen elämään myös positiivisuutta, jotta jaksaisi. Ajatukset tahtovat pyöriä turhankin pienissä ympyröissä.

Positiivisuus on myös asenne ja valinta katsoa asioita myönteisestä näkökulmasta. Toisille se on luontaista ja toisten täytyy sitä opetella. Kaikille se on mahdollista.

Ajatuksiin ja näkökulmiin voi vaikuttaa niin, että ne auttavat eteenpäin sen sijaan, että ne vievät voimavaroja. Myönteiset mielikuvat auttavat vaikeuksissa selviytymisessä.

Myönteistä löytyy hyvinkin pienistä asioista. Aikoinaan pelatessani veteraanijääkiekkoa ei jääkiekkokaverini Pasi silloin arvannut, minkä positiivisen mielikuvan tulevaisuuteeni hän loi minulle sanoessaan, että eräässä pelissä antamallani syötöllä pärjäisin pitkään...ja tästäkin on jo 28 vuotta.

Viime viikolla tulin niin hyvälle tuulelle, kun kesämökkinaapuri oli aurannut meidänkin mökkitiemme. Hyvä mieli tuli myös kolatessani naapurin portaiden edustan.

"Ole pienistä hetkistä onnellinen, siitä, minkä saada sä vain voit. Ole pienistä hetkistä onnellinen, siitä, kaikesta minkä sä koit, sillä yhtäkään päivää et takaisin saa, hetki kauneinkin kerran jo mennyt on taa....." (Veikko Salmi)

Aurinkoista kevättä!
Veli-Matti Karikoski