Mitä Jumala haluaa seurakunnan palvelijalta?

 

Monet työpaikat haluavat palkata henkilön joka on: cool, täynnä karismaa, loistavat näyttelijänlahjat omaava, hauska ja upea kommunikoija joka osaa kertoa parhaat jutut. Nämä ovat ulkoisia asioita, joita jotkut työnantajat lähinnä etsivät, mutta onneksi nämä eivät ole Raamatusta nousevia edellytyksiä seurakunnan palvelemiseen.

 

”…vaan hänen on oltava vieraanvarainen, hyväntahtoinen, harkitseva, oikeamielinen, hurskas ja itsensä hillitsevä. Hänen on pidettävä kiinni oppimme mukaisesta, luotettavasta sanasta, niin että hän kykenee myös rohkaisemaan toisia terveellä opetuksella ja kumoamaan vastustajien väitteet.” Titus. 1:8-9

”…Myös seurakunnanpalvelijoiden on oltava arvokkaita ja vilpittömiä. He eivät saa käyttää liikaa viiniä eivätkä tavoitella omaa hyötyään. Heidän tulee tuntea uskon salaisuus ja pitää omatuntonsa puhtaana. Myös heidät on ensin tutkittava, ja kun heidät on todettu moitteettomiksi, he saavat ryhtyä hoitamaan tehtäväänsä. Samoin tulee naisten olla arvokkaita, eivätkä he saa puhua muista pahaa. Heidän on oltava raittiita ja kaikessa luotettavia. Seurakunnanpalvelijan on oltava yhden vaimon mies, ja hänen on pidettävä hyvää huolta lapsistaan ja perheväestään. Ne, jotka hoitavat virkansa hyvin, saavat arvostetun aseman ja voivat rohkeasti julistaa uskoa Kristukseen Jeesukseen.” 1. Tim 3: 8-13

 

Kuinkahan moni nykypäivän seurakunta palkkaisi pastorikseen Apostoli Paavalin? Tosiasioita on, että hän ei viihdy yhdessä paikkaa kovin pitkään, hän usein suututtaa ihmisiä, hän on ollut kristittyjen vainoaja, hänellä on hankaluuksia poliisin kanssa, hän on ollut vankilassa ja on hyvin oppikeskeinen. Paavali ei ole naimisissa, hän on osa-aikainen teltantekijä. Lisäksi hänen ulkoinen olemuksensa ei ole järin mairitteleva, kenties hän on hieman sosiaalisesti arka ja hänellä on jokin sairaus joka aiheuttaa hänelle jatkuvaa vaivaa.

 

Suurin vahvuus Paavalilla on usko Jeesuksen Kristukseen ja laaja tuntemus Pyhistä Kirjoituksista
-näinhän sen pitäisi olla tänäkin päivänä. Maallisessa mielessä Paavali on heikko, mutta sydämessä valtava palo Jumalaan. Vaikka Paavali saattoi olla hyvin suorasukainen, hän kykeni osoittamaan suurta huolta, omistautumista, välittämistä ja myötätuntoa, nämä kaikki asiat tulevat ilmi Apostolien teoissa ja Paavalin kirjeissä.  

 

Jumala arvostaa aivan eri asioita, joita me syntiinlangenneet ihmiset arvostamme. Se minkä me näemme heikkoutena, voi olla Jumalan mielestä vahvuus. Jumalalla on tapana valita palvelijakseen ihmisiä, joita me pitäisimme kaikkein epätodennäköisimpinä!

 

Juho Heikkilä
Nuorisotyönohjaaja