Päätöksenteko

Haapaveden seurakunnan toimintaa johtaa kirkkovaltuusto ja sen valitsema kirkkoneuvosto. Seurakuntalaiset valitsevat luottamushenkilöt neljän vuoden välein järjestettävillä seurakuntavaaleilla kirkkovaltuustoon. Nykyiset luottamushenkilöt valittiin seurakuntavaaleissa vuonna 2018. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään vuonna 2022. Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Kirkkovaltuuston jäsenet suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat seurakuntalaisten edustajia ja seurakunnan työntekijöiden kumppaneita. He ovat mukana päättämässä, vaikuttamassa, ideoimassa ja kehittämässä seurakunnan toimintaa.

Päätöksenteossa on mukana myös erilaisia johtokuntia ja tiimejä.

Kirkkovaltuusto 2019–2022

Marko Törmälehto

Suhteellisten vaalien vaalilautakunta 2019–2022

Tiimit

Seurakunnassamme toimii neljä tiimiä: viestintä-, jumalanpalvelus- ja musiikki- , perhetiimi sekä rakennustoimikunta. Uudet tiimit nimetiin helmikuussa 2019.

Viestintätiimin jäsenet ovat Katariina Anttila, Severi Jylänki, Veli-Matti Karikoski, Sari Luukkonen, Janne Mäkinen, Kaisa Vilkuna, nuorisotyönohjaaja Juho Heikkilä ja kirkkoherra Mauno Soronen.

Jumalanpalvelus- ja musiikkitiimin jäsenet ovat Esa Matti Järvinen, Eliisa Pihlaja-Vihelä, Johanna Prokkola, Leena Ruuska, Diana Seppä, Heidi Veikkola, kanttori Auli Kärkölä ja kirkkoherra Mauno Soronen.

Perhetiimin jäsenet ovat Päivi Haataja, Marjaana Laitila-Säily, Maarit Mattila, Sari Nuorala, Marjana Ollila, Pekka Pitkälä, nuorisotyönohjaaja Juho Heikkilä, diakonissa Hannele Ollila, lastenohjaaja Kristiina Ryyti ja seurakuntapastori Maija Vahteala.

Rakennustoimikunnan jäsenet ovat Heikki Ahola, Susanna Lehtilahti, Tuija Metsäharju, Taneli Murtoperä, siivooja Tuija Koivu, kiinteistötyöntekijä Kalle Pirnes, talouspäällikkö Sirpa Salo ja kikkoherra Mauno Soronen.