Kokoontumisrajoitukset

22.11.2021 12.00

Haapaveden seurakunta                             Tiedote seurakunnalle

24.11.2021

Koronatartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun ja kokoontumisrajoitukset kiristyvät. Tavoitteena on turvallinen osallistuminen tapahtumiin. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet perjantaista 26.11.2021 alkaen. Määräys on voimassa 25.12.2021 saakka.

Jumalanpalvelus

Kirkossa jumalanpalveluksessa osanottajamäärä voi olla annettua henkilörajoitusta suurempi, kun kirkossa käytetään sektorimallia. Haapaveden kirkossa tämä tarkoittaa kolmea sektoria. Yhteenlaskettu väkimäärä voi olla 150 henkilöä. Sektorimallia voidaan soveltaa siis vain jumalanpalveluksiin, koska siinä on kyse uskonnonharjoittamisesta, jota aluehallintoviraston rajoitukset eivät juridisesti sido. Kirkossa istumapaikat merkitään turvavälein ja seurakuntalaiset ohjataan istumaan näille merkityille paikoille.

Jumalanpalvelusohjeistus koskee kirkollisia toimituksia. Hautauksiin siunauskappelissa voi osallistua 50 henkilöä. Tilan rajallisuuden vuoksi kappelissa ei voida toteuttaa sektorimallia.

Suurin osa seurakunnan tilaisuuksista on edellä mainittuja uskonnollisia tilaisuuksia, joten niitä koronapassi ei koske. Näin ollen koronapassin kysyminen esimerkiksi jumalanpalveluksen osalta ei ole mahdollista.

Yleisötilaisuus

Konsertit ja esimerkiksi Kauneimmat Joululaulut luetaan yleisötilaisuuksiksi. Yleisötilaisuuksiin ei voida soveltaa sektorimallia, vaan niitä koskevat aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset. Näissä tilaisuuksissa otetaan käyttöön koronapassi 16 vuotiaalta ja sitä vanhemmalta. Koronapassin käytöstä mainitaan kirkollisissa ilmoituksissa. Osanottaja voi esittää Omakannasta saatavan koronapassin joko paperitulosteena tai mobiililaitteestaan. Tilaisuuden järjestäjän velvollisuus on tarkastaa koronapassi. Jos kyseessä on esim. konsertti, jonka järjestää ulkopuolinen ohjelmatoimisto, on tämän siis huolehdittava tarkastuksesta. Seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa seurakunta huolehtii tarkastuksesta.

Yleisohjeena voidaan todeta, että tilaisuuksiin tullaan vain terveenä ja itse tilaisuudessa huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä. Kasvomaskin käyttöä aluehallintovirasto suosittelee tilassa, jossa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Tilaisuuksiin joihin pyydetään koronapassi, olisi hyvä jos tulisitte paikalle hyvissä ajoin, jotta ehdimme tarkistaa koronapassin.

Jumalanpalvelukseen voit osallistua joka sunnuntai nettiradion kautta:

Toivotan seurakuntalaisille kestävyyttä!

Mauno Soronen, kirkkoherra