Kokoontumisrajoitukset koronapandemian aikana

1.3.2021 10.11

Kokoontumisrajoitukset koronapandemian aikana

Koronarajoitukset jatkuvat

Vaikka rokotukset tuovat toivoa, koronarajoitukset ja poikkeukselliset olot vielä jatkuvat. Alueellamme kokoontumisrajoitus on 20 henkilöä 10.5-23.5.

Hautajaiset ja pastoraalinen harkinta

Hautajaisten osalta noudatetaan pastoraalista harkintaa siten, että vainajan lähimmät omaiset voivat kaikissa tapauksissa osallistua hautaan siunaamiseen. Harkintaa voidaan käyttää myös muissa kirkollisissa toimituksissa.

Jumalanpalvelus – mahdollisuus ehtoolliselle

Kokoontumisrajoitus 20 henkilöä. Kirkossa sovelletaan sektorimallia. Kirkon vasempaan laivaan kuljetaan vasemmasta pääovesta, oikeaan laivaan oikeasta pääovesta ja seurakuntasaliin päiväkerhon ovesta. Näin ollen kirkkoon voi kokoontua yhteensä 60 seurakuntalaista; 40 kirkkosaliin ja 20 seurakuntasaliin. Jumalanpalveluksen toimittajia ei lasketa lukuun. Ohje koskee niin jumalanpalvelusta kuin kirkollisia toimituksia.

Jumalanpalvelukseen voit osallistua joka sunnuntai netissä, nettiradion kautta: Nettiradion linkki: https://haapavedenseurakunta.fi
Jumalanpalvelukset striimataan harvakseltaan.

Kerhot ja rippikoulu

Aikuisille suunnattu avoin kokoontuminen ja erilaiset kerhot sekä kuorot ovat auki soveltuvin osin. Kinkerit siirtyvät seuraavaan talveen. Yhteisvastuukeräys toimitetaan verkossa ja mobiilisti.

Lasten ryhmätoiminta ylläpidetään, mm. päiväkerho ja varhaisnuorten kerhot rajoitetusti ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Nuorten ryhmätoiminta normaalisti Arkissa.

Rippikoulu järjestetään max 20 hengen ryhmissä. Kaikki seurakunnan pitämät rippikoululeirit siirtyvät kesään. Rippikoulu suunnitellaan siten, että leirimuoto kyetään säilyttämään.

Lopuksi

Elämme epävarmuuden keskellä ja joudumme muuttamaan suunnitelmiamme. Tahdomme toimia annettujen ohjeiden mukaan ja suunnitella toimintaamme niin, että Jumalan hyvä siunaus saisi tuntua seurakunnassamme. Tarvitsemme kestävyyttä ja toinen toisemme rohkaisua. Kannustan sinua jaksamaan. Päivä päivältä kuljemme kohti valoisaa kevättä.

Jumalan siunausta elämääsi.

Mauno Soronen, kirkkoherra