Tervetuloa!

Seurakunta elää vahvasti haapavetisten elämässä, mielessä ja sydämessä. Useimmat ovat kirkon jäseniä. Kiitos teille.

Seurakunnan elämässä ja toiminnassa liitymme pitkään sukupolvien ketjuun ja kristilliseen perintöön. Tälle perustalle on turvallista rakentaa tulevaisuutta. Kiitän aktiivisia toimijoita eri kylillä ja toiminnan eri alueilla kasvatuksessa, diakoniassa ja lähetyksessä. Jumalanpalvelusryhmien vetäjät ja jäsenet, monet kuorot ja musiikintekijät ovat virkistäneet jumalanpalveluselämäämme. Musiikissa, niin kuin monessa muussakin toiminnan muodossa, yhteistyö Haapaveden kaupungin kanssa on monipuolista. 

Perheille ja lapsille on kerhoja, retkiä, leirejä ja yhteisiä kokoontumisia. Tervetuloa niin pikkuväen kirkkoon kuin perhekirkkoonkin! Elämän kipeissä kysymyksissä tukee perheneuvonta. 

Perinteistämme muistuttaa talvi-iltojen kinkerit eri kylillä. Uudempaa ovat viikkomessut kuten Hiljaisuudenmessu ja Tuomas-messu tai vaikkapa yhteisöllinen ateria, Kirkon Keitto.

Herätysliikkeet omine seuroineen rikastuttavat seurakunnan hengellistä elämää.

Haapavedellä lapset kastetaan ja nuoret käyvät rippikoulun. Varhaisnuorten kerhotoiminta on vilkasta ja polku jatkuu vilkkaaseen isostoimintaan. Yhteys nuoriin aikuisiin haastaa meitä. 

Varttuneelle väelle löytyy kerhoja, juhlia ja tapaamisia. Syntymäpäivillä juhlitaan ja kiitetään elämän lahjaa. Kodeissakin käydään tervehtimässä. Elämä ei ole vain nuoruutta ja voimaa vaan myös rajallisuutta ja kuolemaa. Hauras elämä tarvitsee kaiken tuen, sielu hoidon. Kärsivä Kristus ei väisty viereltä. Hän on seurakunnan Herra. Hyvänä päivänä kiitämme Jumalaa ja vaikeana päivänä turvaudumme hänen apuunsa.

Mauno Soronen, kirkkoherra

 

Ota yhteyttä