• 06kulkueS.Aho.jpg
  • 9kolehS 1.jpg

Tervetuloa!

Koti kirkossa – elämää Kristuksen ja lähimmäisen lähellä

Alkuseurakunnalla ei ollut vielä kirkkoja, vaan seurakunta kokoontui yhdessä lukemaan sanaa, rukoilemaan ja murtamaan leipää seurakuntalaisten kodeissa. Silloin koti oli kirkko.

Haapaveden seurakunnan tunnukseen on kirjoitettu ajatus kodista, jossa seurakuntalaiset kokoontuvat pyhäpäivisin ja joskus arkenakin sanan ja sakramenttien äärelle viettämään jumalanpalvelusta jatkaakseen palvelustaan arjessa.

Kotisivuilta löydät tietoa seurakunnastamme ja monia mahdollisuuksia olla mukana seurakunnan elämässä. Jumalanpalvelus- ja musiikkiryhmissä on tilaa niin nuorille kuin varttuneemmillekin. Tavataanko vaikka kirkkokahveilla jumalanpalveluksen jälkeen?

Kirkon tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa. Seurakuntamme lapsityö kokoaa lapsia ja perheitä kerhoihin, pyhäkouluun, hartaushetkiin, lastenkirkkoihin. Varhaisnuorisotyö on asettanut tavoitteekseen kohdata ensi vuonna kaikki 2001–2008 syntyneet 880 lasta ja nuorta. Rippikoulu perehdyttää kirkon yhteiseen uskoon ja ohjaa seurakuntayhteyteen. Isoskoulutuksessa ja nuorisotyössä on paikka perheen nuorille. Olisiko nuorten mediatiimi sinulle mukava paikka kohdata toisia nuoria? Tai tutustuisitko nuorisotyönohjaajiin koulupäivystyksessä tai syksyisessä seiskaluokkalaisten ryhmäyttämispäivässä?

Vaikeissa elämäntilanteissa voit kääntyä diakonian puoleen. Diakoniatyöntekijöillä on vastaanotto ilmoittamanaan ajankohtana. Jos sinulla on aikaa ja voimaa, tule mukaan vapaaehtoistoimintaan, vaikkapa sitten diakoniassa tai lähetyksessä.

Uskomme, että kotiseurakunta on tärkeä osa haapavetisten elämää. Kirkko on uskon, toivon ja rakkauden yhteisö. Kotikirkossamme elämme vahvoilla juurilla ja yhdessä voimme – Jumalaan luottaen – löytää uutta!

Mauno Soronen, kirkkoherra

Olemme Facebookissa

Huom! Sinun täytyy kirjautua sisään Facebookiin nähdäksesi Facebook-sivumme.

Kalajoen rovastikunnan logo 2